Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
BezienswaardighedenIJsland is een prachtig eiland terwijl er in haar hoofdstad Reykjavik alleen al heel wat interessante en niet alledaagse bezienswaardigheden terug te vinden zijn. Op deze pagina bieden we u graag een overzicht van verschillende interessante en boeiende bezienswaardigheden zowel binnen de IJslandse hoofdstad als erbuiten.

 

Árbæjarsafn Reykjavik Museum
Het Árbæjarsafn Reykjavik Museum is eigenlijk één groot openluchtmuseum. In het dorp staan alleen maar historische gebouwen die je een perfect zicht geven op hoe de IJslanders vroeger woonden. Eén van de hoogtepunten van het museum zijn zonder enige twijfel de twee enige IJslandse locomotieven. Hou er rekening mee dat het museum alleen in de zomermaanden (juni, juli en augustus) te bezoeken is.

Ásmundarsafn
In Ásmundarsafn maak je kennis met Ásmundur Sveinsson, één van de belangrijkste IJslandse beeldhouwers aller tijden. Het museum bevindt zich in zijn voormalige huis in de IJslandse hoofdstad. Het huis is in de jaren 30 in Bauhausstijl gebouwd en werd door de kunstenaar zelf ontworpen. ‘De Smid’, ‘De Redding’, ‘De Wasvrouw’ en ‘De Waterdrager’ zijn slechts enkele bekende werken van hem die in Reykjavik terug te vinden zijn.

Blue Lagoon
Wie op de internationale luchthaven van Keflavík vliegt kan er in de meeste gevallen voor kiezen om op zijn rit naar Reykjavik even halt te houden bij de bekende Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een kunstmatig aangelegd zwembad, welke zich in het midden van een ruw lavalandschap bevindt. Een betere manier om kennis te maken met de wondere natuur van IJsland is er niet!

Dómkirkjan
Bij een bezoek aan de IJslandse hoofdstad mag een bezoek aan de Dómkirkjan zeker niet op je planning ontbreken. De Dómkirkjan is een charmant kerkje met een belangrijke geschiedenis. In de Dómkirkjan werd in 1874 voor het eerst de nationale hymne gezongen. De Dómkirkjan is op weekdagen geopend van 10 uur tot 17 uur.

De eilandjes Viðey en Lundey
Voor de kust liggen de twee eilandjes Viðey en Lundey. Vooral voor wandelaars zijn deze twee eilandjes een absolute must. Op het eiland Viðey bevindt zich de Imagine Peace Tower terwijl er op zich op het eiland Lundey een grote kolonie papegaaiduikers bevinden. Het is echter niet mogelijk om op Lundey aan land te gaan.

Einar Jónsson Museum
In het Einar Jónsson Museum maak je kennis met niemand minder dan Einar Jónsson, één van de beste IJslandse beeldhouwers. Jónsson staat bekend omwille van de symboliek van zijn werken. Het museum is gelegen naast de Hallgrímskirkja en was het eerste museum in Reykjavik. Het Einar Jónsson Museum opende zijn deuren in 1923.

Esja
Wie in Reykjavik verblijft zal de Esja zeker en vast opvallen. De Esja is de berg die hoog boven de IJslandse hoofdstad uittorent. Het is daarnaast een populair wandelgebied en biedt vanaf de top een schitterend uitzicht over Reykjavik.

Hallgrímskirkja
De Hallgrímskirkja is de grootste kerk van IJsland en prachtig gelegen op een heuvel boven Reykjavik. De bouw ervan ging van start in 1945 en zou uiteindelijk 43 jaar duren. In de kerk is een orgel terug te vinden van maarliefst vijftien meter hoog. Gedurende de zomermaanden (juli en augustus) zijn er iedere middag gratis orgelconcerten. Bezoek zeker ook de 73 meter hoge toren van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en haar omgeving.

Höfðihuis
Het Höfðihuis is een bijzonder mooi en historisch belangrijk gebouw. In het Höfðihuis zijn tal van staatshoofden op bezoek geweest waaronder de Queen of England, Winston Churchill en Marlene Dietrich. Het Höfðihuis is eveneens bekend voor de topontmoeting tussen de presidenten Michail Gorbatsjov en Ronald Reagan. Een Japanse miljonair was zo onder de indruk van het gebouw dat hij een exacte kopie liet bouwen.

IJslands Fallologisch Museum
Het IJslands Fallologisch Museum is bijzonder uniek. Het is immers het enige fallusmuseum ter wereld. Hoewel het museum alles behalve groot is huisvest het toch maarliefst 150 penissen en penisdelen, afkomstig van IJslandse land- en zeezoogdieren. Voor wie eens op zoek is naar iets helemaal anders is dit een absolute must tijdens uw reis naar Reykjavik!

 

Imagine Peace Tower
John Lennon, de zanger van de Beatles en tevens vredesactivist leeft tot op de dag van vandaag nog steeds in de harten van velen. In de IJslandse hoofdstad is de Imagine Peace Tower daar "het" absolute symbool van. Lennon's weduwe Yoko Ono begroef onder de toren meer dan 500.000 wensen. Het project kreeg de naam "The Wishing Tree" mee. Ieder jaar wordt de toren van 9 oktober tot 8 december verlicht.

Laugardalur
De Laugardalur, welke gelegen is op enkele kilometers van het stadscentrum, is een sport- en recreatiepark waar het grootste thermale zwembad van de stad in terug te vinden is. Daarnaast vinden bezoekers van het park er een botanische tuin terug alsook de zoo en het grootste sportstadion van de stad.

Maritiem Museum
Wie kennis wil maken met het maritieme leven van de IJslanders moet zonder enige twijfel een bezoek brengen aan het Maritiem Museum. Eén van de bijzonderheden van het museum is het eerste IJslandse trawlerschip “Coot”. Het museum bevindt zich in een oude visfabriek in de buurt van de haven.

Nationaal Museum van IJsland
Meteen nadat IJsland onafhankelijk werd verklaard werd besloten om een museum te bouwen als symbool van de zelfstandigheid. Het doel van het museum is de bezoekers een inzicht te geven in de geschiedenis van het land. Het doet dit door middel van ruim 3000 voorwerpen, waaronder unieke stukken uit de Vikingtijd.

Nautholsvik
Nautholsvik is het strand van Reykjavik en meteen ook het enige strand in IJsland waar het is toegestaan om te baden. Het koude water rond IJsland nodigt in geen geval uit om er een duik in te nemen, maar op deze plaats wordt warm water de zee in gepompt waardoor het toch een aangename temperatuur krijgt. Het water werd jarenlang gesloten voor het publiek, maar ging in het jaar 2000 terug open.

Nordic House
Het Nordic House is een bijzonder gebouw in de IJslandse hoofdstad. Het Nordic House werd gebouwd met als doel om de banden tussen de noordelijke landen te verbeteren. Het gebouw opende zijn deuren in 1968 en huisvest een koffieshop met Scandinavische kranten en een bibliotheek met 30.000 boeken.

Parlementsgebouw van IJsland
Het Parlementsgebouw van IJsland is gelegen op het Austervöllurplein en werd gebouwd tussen 1880 en 1881. Het gebouw werd ontworpen door de Deense architect Ferdinand Meldahl en heeft in het verleden nog onderdak geboden aan de universiteit van IJsland en de kantoren van de president.

Perlan
Perlan is een gebouw dat er, hoewel het in 1988 werd gebouwd futuristisch uitziet. Perlan bestaat uit zes warmwatertanks en is gelegen op de heuvel Öskjuhlíð. Boven de zes tanks is een koepel van 14 meter gebouwd die uit maarliefst 1176 glaselementen bestaat. In de tanks wordt natuurlijk warm water bewaard dat wordt gebruikt om de stad te verwarmen. Onder de koepel is een cafetaria gevestigd terwijl er zich op de zevende verdieping een panoramisch restaurant bevindt. Wie een mooi uitzicht over de stad wil hebben kan op de zesde verdieping het uitkijkplatform betreden.

Stadhuis van Reykjavik
Bij een bezoek aan Reykjavik mag je zeker het stadhuis niet over het hoofd zien. Het gebouw is gelegen in een schitterende omgeving en geniet een bijzondere aanblik. In het stadhuis bevinden zich als vanzelfsprekend de burgemeester en andere bestuursleden van de stad. Op de eerste verdieping bevindt er zich een café van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het meer.

 

© 2010 - 2013 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links