Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
Weer & KlimaatHoewel IJsland heel noordelijk gelegen is, is het klimaat er toch opmerkelijk mild. IJsland is gelegen vlak onder de poolcirkel en kent koude en korte zomers en lange en milde winters. Opmerkelijk zou je zeggen, maar dit unieke klimaat wordt veroorzaakt door de zogenaamde Irmingerstroom, welke een uitloper is van de warme zeestroom langs de oost- en westkust.

In de zomer schommelen de gemiddelde temperaturen er tussen 10 en 12 graden. Temperaturen van twintig graden of meer zijn er dan ook bijzonder zeldzaam. Hou er rekening mee dat het in het binnenland opvallend genoeg vaak aanzienlijk kouder kan zijn dan aan de kust. De noordelijke ligging van IJsland zorgt er verder eveneens voor dat het er in de maanden mei, juni en juli nauwelijks donker wordt. Eind juni blijft het er zo goed als de volledige dag licht.

 

Zoals je kan verwachten van een land met een dergelijke ligging is dit in de winter net het tegenovergestelde. De donkerste maanden zijn november, december en januari. Eind december is het er slechts een paar uur licht. Honderd dagen per jaar kan je in IJsland ook het wonderbaarlijke noorderlicht bewonderen. De beste maanden om het noorderlicht waar te nemen zijn de maanden november tot maart.

In IJsland ben je van veel dingen zeker, behalve van het weer. Het ene ogenblik kan de regen met bakken uit de hemel vallen terwijl het enige tijd later weer schitterend weer is. Hou er ook rekening mee dat er grote weersverschillen kunnen zijn tussen het noorden en het zuiden van het land. Raadpleeg geregeld het weerbericht en zorg er voor dat je altijd een back-up plan hebt voor je dag.

 

Het actuele weer in Reykjavik

 

© 2010 - 2013 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links