Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
Keflavik Airport



Indien u vanuit België of Nederland naar IJsland vliegt zult u steevast vliegen op de internationale luchthaven van Keflavik. Veel reizigers denken nog steeds dat ze op de luchthaven van Reykjavik zelf kunnen vliegen, maar dat is helaas niet mogelijk. De internationale luchthaven van Keflavik is gelegen op een afstand van ongeveer 50 kilometer ten opzichte van de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Gelukkig loopt er een snelweg van Keflavik naar Reykjavik zodat u in geen tijd in de hoofdstad bent indien u daar een hotel heeft geboekt. Op deze pagina vertellen we u graag alles wat u moet weten over Keflavik Airport.

 

Grootste luchthaven van IJsland
De internationale luchthaven Keflavik Airport is de grootste luchthaven van IJsland en werd genoemd naar de ontdekkingsreiziger Leif Eriksson. De IJslandse naam van deze luchthaven is dan ook Flugstöð Leifs Eiríkssonar. Keflavik Airport wordt uitsluitend gebruikt voor internationale vluchten. Mensen die binnenlandse vluchten willen ondernemen kunnen dit doen vanaf de luchthaven van Reykjavik. Keflavik Airport beschikt in totaal over twee startbanen en het luchthaventerrein is ongeveer 25 vierkante kilometer groot.

Gebouwd door het Amerikaanse leger
Keflavik Airport werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gebouwd door het Amerikaanse leger. De luchthaven werd geopend op 23 maart 1943 en werd gedurende de oorlog uitsluitend voor militaire doeleinden gebruikt. Het belang van de locatie van de luchthaven was dan reeds duidelijk en is in de daarop volgende jaren alleen maar duidelijker geworden. Vandaag de dag is de luchthaven van Keflavik voor vluchten vanuit Europa en de Verenigde Staten de toegangspoort tot het prachtige IJsland.

 

Met Icelandair naar Keflavik
De belangrijkste en bekendste luchtvaartmaatschappij is uiteraard Icelandair (ook Air Iceland). Deze luchthaven vliegt vanaf de internationale luchthaven van Keflavik naar zeven steden in de Verenigde Staten en naar twaalf steden in Europa. Over het algemeen is het behoorlijk rustig op de luchthaven van Keflavik, alleen 's morgens vroeg kan het er behoorlijk druk zijn. Dan landen immers alle vliegtuigen uit de Verenigde Staten op hetzelfde ogenblik. De komende paar uur is het dan ook vaak erg druk omdat heel veel toeristen dan willen overstappen op vluchten naar Europa.

Boek uw vliegticket naar Keflavik Airport
Vanuit België is het op verschillende manieren mogelijk om naar Keflavik International Airport te vliegen. De eenvoudigste en voordeligste mogelijkheid is waarschijnlijk door gebruik te maken van de mogelijkheden die worden aangeboden door Thomas Cook Airlines. Ook deze luchtvaartmaatschappij vliegt namelijk rechtstreeks van België naar IJsland. Klik hier voor meer informatie en / of wanneer u een vlucht wenst te boeken.

 

© 2010 - 2014 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links