Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
Reykjavik AirportWanneer u naar IJsland vliegt is de kans groot dat u denkt dat u zult landen op Reykjavik Airport. Op het eerste zicht is dat misschien logisch, want Reykjavik is natuurlijk de hoofdstad van IJsland. Niets is echter minder waar. Reykjavik Airport is immers een nationale luchthaven van waaruit met andere woorden uitsluitend landelijke vluchten vertrekken. Wanneer u meer informatie wenst over de internationale luchthaven nabij Reykjavik, dan raden we u aan om de pagina over Keflavik Airport te bezoeken.

Deze pagina voorziet u van alle noodzakelijke informatie over de internationale luchthaven van Keflavik. Bent u wel geïnteresseerd in deze nationale luchthaven en denkt u er over na om binnenlandse vluchten te maken in IJsland, dan is de informatie op deze pagina het lezen waard.

Ligging
Reykjavik Airport is zoals u waarschijnlijk wel reeds vermoedt gelegen net buiten het centrum van Reykjavik. De luchthaven is gelegen op ongeveer 2 kilometer van Reykjavik. De luchthaven Reykjavik is verder gelegen op een hoogte van 14 meter boven het gemiddelde zeeniveau.

 

Slechts enkele internationale vluchten
Eigenlijk is de informatie uit de inleiding op deze pagina niet helemaal correct. Er vertrekken wel degelijk een aantal internationale vluchten vanaf de luchthaven van Reykjavik. Deze vluchten hebben echter uitsluitend Groenland en de Faeröer als bestemming. Alles bij elkaar gezien wordt de luchthaven van Reykjavik dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het is van hieruit onder andere mogelijk om naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden te vliegen. Ideaal voor toeristen die de belangrijkste steden en regio's van IJsland willen bezoeken zonder er heen te moeten rijden. De afstand van Reykjavik naar Akureyri is namelijk meer dan behoorlijk.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen
Wanneer u een vlucht vanaf Reykjavik Airport wenst te boeken kunt u daarvoor een beroep doen op verschillende luchtvaartmaatschappijen. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen van IJsland organiseren vluchten vanaf deze luchthaven. Denk hierbij natuurlijk aan Air Iceland, maar verder ook aan Atlantic Airways en Eagle Air.

 

© 2010 - 2014 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links