Populaire Hotels
Hotel Cabin Reykjavik
Grand Hotel Reykjavik
Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Winkelen
Kaart
Uitgaan
Evenementen
Sport
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Icelandair
Luchthavens
Reykjavik Airport
Keflavik Airport
In de omgeving
Keflavik
Extra
Van oud naar nieuw
Noorderlicht
NoorderlichtDe meeste mensen die een reis boeken naar Reykjavik willen tijdens hun verblijf op IJsland maar wat graag het noorderlicht zien. Het noorderlicht is dan ook één van de mooiste natuurfenomenen die we op onze planeet te zien kunnen krijgen. Jammer genoeg biedt een vakantie naar IJsland je niet altijd de garantie dat je dit spektakel te zien krijgt. Wanneer je de kans zo groot mogelijk wil houden kan je maar beter rekening houden met een aantal factoren. Denk daarbij niet alleen aan de periode van het jaar waarin je naar IJsland op vakantie gaat, maar ook aan de weersomstandigheden en zelfs de plaats waar je, je bevindt op het eiland kan van belang zijn. In ieder geval, wil je graag tijdens jouw vakantie in Reykjavik het noorderlicht spotten, dan kunnen onderstaande tips je zeker en vast op de goede weg helpen!

Uitstekende ligging
De ligging van IJsland zorgt er voor dat het noorderlicht vanuit het hele land te zien kan zijn. In tegenstelling tot in landen als België en Nederland is er op IJsland ook erg weinig (hoog)bouw. Wanneer je de het noorderlicht in al haar glorie wil bekijken wordt het aangeraden om dit te doen vanaf een berg of vulkaan. Op deze manier heb je een goed uitzicht op de omgeving en de horizon waardoor niet alleen de kans op het spotten van het noorderlicht groter wordt, maar je ook nog eens een ronduit magisch effect creëert. Tijdens de maanden oktober tot maart is de beste periode om het noorderlicht op IJsland te spotten. Hoewel het noorderlicht de hele nacht kan voorkomen heb je de meeste kans tussen 21h00 en 01h00. Ook tijdens de maanden september en april wordt het noorderlicht vaak waargenomen, maar de kans is dan net iets kleiner dan in de andere vernoemde landen.

Donkere omgevingen
Om optimaal te kunnen genieten van het noorderlicht is het belangrijk om te vertoeven in een donkere omgeving. Op IJsland is dat eigenlijk geen enkel probleem. Zelfs in de IJslandse hoofdstad Reykjavik blijft het vrij donker waardoor je het noorderlicht perfect kan aanschouwen al willen we toch aanraden om het spektakel vanaf een berg te bekijken. Het effect is dan nog net iets bijzonderder, al kan het natuurlijk ook fantastisch zijn om het noorderlicht te aanschouwen vanuit de welbekende Blue Lagoon. In principe kan alleen een volle maan zorgen voor wat lichthinder, maar het kan ook zomaar extra mooie foto's opleveren!

Weersomstandigheden
Tot slot dien je voor het spotten van het noorderlicht ook zeker rekening te houden met de weersomstandigheden. Op IJsland komt vaak hardnekkige bewolking voor waardoor het noorderlicht niet te doen is. Vooral bij heldere weersomstandigheden is de kans dus tijdens de maanden oktober tot en met maart bijzonder groot dat je één van 's werelds mooiste natuurfenomenen zal kunnen waarnemen.

Een trip naar het noorderlicht
IJslanders zijn trots op het natuurspektakel dat zich op regelmatige basis boven hun hoofden onttrekt. Dat magische gevoel willen ze dan ook graag delen met hun gasten. Net omwille van deze reden worden er speciale trips georganiseerd die je meenemen naar een gunstige locatie om het noorderlicht te aanschouwen. Het inhuren van een gids voor een dergelijke trip is niet zo goedkoop, maar ze tonen je wel zonder probleem de mooiste en beste plaatsen om te genieten van dit prachtige schouwspel. Het boeken van noorderlicht reizen naar IJsland is in ieder geval de voorbije jaren bijzonder populair geworden.

Tip: Warme kleding is aanbevolen!
Omdat de kans op het noorderlicht het grootst is tijdens de koude wintermaanden kan het voorkomen dat je vaak een lange tijd 's nachts in de IJslandse koude zal staan wachten. Warme kleding (het best werken met verschillende lagen) is dan ook een absolute must. 

© 2010 - 2014 Reykjavik.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links